Bogatstvo naših osjećaja/emocija

Dana, 11.svibnja 2021.djelatnice pedagoške službe Blanka Karamatić i Martina Tošić održale su radionicu s učenicima PŠ Šurmanci na temu osjećaja koji su svakodnevno prisutni u našem životu i neodjeljiv su dio nas samih.

Osjećaje možemo izražavati govorom,pokretom tijela,gestom, mimikom, bojom, usporediti ih sa zvukovima iz prirode, mirisima i okusima te asocijacijama na neke životinje i biljke. 

Naši su učenici osvijestili da se osjećaji mogu odraziti na funkcioniranje dijelova tijela (udovi, trup, glava),cjelokupan organizam kao i na samo ponašanje pojedinca.Veselje, sreća, tuga, strah i ljutnja sastavni su dio nas i naše tijelo može reagirati nizom fizioloških reakcija. Također, uvidjeli smo kako prema izgledu tijela i ponašanju možemo zaključiti kako se netko u našoj blizini osjeća. Aktivnim sudjelovanjem učenici su naveli primjere osjećaja sreće, tuge, straha i ljutnje scenskim nastupom te smo svi naveli primjere osjećaja koji se izmjenjuju u raznim situacijama našeg života.

Djeca i učiteljice su pokazali kako i „veliki“ i „mali“ ljudi mogu proživljavati iste osjećaje na drugačiji, ali i vrlo sličan način. Poslali smo poruku da i negativne osjećaje možemo iskazati na društveno prihvatljiv način.

Potičimo pozitivne osjećaje kod sebe i drugih i budimo zahvalni na malim sitnicama koje nas mogu usrećiti. Naš osmijeh čuda stvara!                                                                                

Natrag