Dan planeta Zemlje

Dan planete Zemlje obilježava se 22. travnja kao upozorenje na opasnosti koje prijete životu na Zemlji, ekosistemima i urbanim zonama, uslijed razvoja industrije, povećane potrošnje energije, globalnog zatopljenja i klimatskih promjena.

U našoj školi obilježili smo Dan planete Zemlje.

Učenici 1.e razreda skupina B sa učiteljicom Manuelom Vlahić  bili su jako vrijedni i nastali su prekrasni radovi koje možete pogledati na našim fotografijama. Naučili su zašto je bitno čuvati naš planet i za buduće generacije.

Učenici 8.e razreda obilježili su Dan planeta Zemlje posjetom parku dr.Jakova Pehara sa nastavnicom biologije Sanjom Malić i knjižničarkom Josipom Čoko.

Nastavnica Sanja objasnila je učenicima zašto je cvijeće i drveće bitno, kako štediti vodu te kako čuvati planet Zemlju za buduće generacije.  

Svaki pojedinac može napraviti pozitivnu promjenu, tako što će smanjiti potrošnju energije u domaćinstvu, odvajati i propisno odlagati otpad, ne bacati smeće u rijeke. Ukoliko zaista želimo očuvati planetu Zemlju, znanje samo po sebi nije dovoljno, već je neophodna njegova primjena.

Svim "zemljoljupcima" čestitamo Dan planeta Zemlje s posebnom porukom: " ČUVAJTE PRIRODU NAŠEG PLANETA! Natrag