DAN SIGURNIJEG INTERNETA 2021

Svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan Sigurnijeg Interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu.
Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je „Zajedno za bolji Internet.“
Fokus sigurnosti na internetu se tijekom godina s kreiranja „sigurnijeg“ interneta prebacio na kreiranje „boljeg“ interneta. Bez obzira jesmo li djeca i mladi, roditelji i skrbnici, učitelji i socijalni radnici, ili čak i predstavnici industrije, zakonodavci i političari, svi imamo veliku ulogu.
U školskoj knjižnici naše škole obilježili smo Dan sigurnijeg interneta. Učenici naše škole sudjelovali su na radionicama koje su organizirale nastavnica informatike Danijela Raguž i knjižničarka Josipa Čoko.
Učenici su poslušali prezentaciju te se upoznali sa sigurnosti na internetu, potencijalnim opasnostima te načinima zaštite na internetu.
Radionica je bila interaktivna te su učenici sudjelovali u debati. Njihove odgovore možete vidjeti u našoj prezentaciji.
Stranica centra za sigurni Internet www.sigurnodijete.ba pripremila je nagradni kviz znanja na kojem mogu sudjelovati svi osnovnoškolci i srednjoškolci. Kviz je otvoren od 09:00 do 19:00. Neki naši već su odradili kviz i ušli u bubanj za izvlačenje vrijednih nagrada. Pozivamo i ostale učenike da sudjeluju. Sretno svima!
 
Prezentaciju današnje radionice možete pogledati na linku ispod:

Natrag