LISTOPAD U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI

Mjesec knjige je najznačajnija knjižničarska manifestacija koja ima za cilj promovirati vrijednost knjige i čitanja.Želeći skrenuti pažnju na knjige i njihov značaj u obrazovanju kao i svake godine, pa tako i ove u našoj školi se raznim aktivnostima promovira mjesec listopad i značaj čitanja. Učenici predmetne nastave sudjeluju u projektu naše škole i Sveučilišta u Mostaru - Što je zelena knjižnica ?
Mjesec smo započeli kreativnim radionicama gdje su učenici šestih razreda i sekcija Mali knjižničari uređivali panoe knjižnice uz podršku knjižničarke Josipe Čoko i nastavnice likovne kulture Jelene Grgić. 
U višim razredima smo ponovili gradivo iz književnosti kroz kvizove.
U petak su nas posjetili učenici i učiteljice naših područnih škola. Učenici su došli u pratnji svojih učiteljica Ljubice Martinović, Monike Borovac, Nikoline Kordić iz PO Trebižat, Lidije Matić iz PO Gabela, Ivane Primorac i Blaženke Obradović iz PO Zvirovići. Knjižničarka nam je pročitala priču „Miš u knjižnici“ te smo naučili što knjige vole i ne vole, koja je razlika između knjižnice i knjižare, koje knjige posuđujemo u školskoj knjižnici itd. 
Bilo je to veselo i ugodno druženje, a učenici su mogli naučiti da nas čitanje vodi u druge svjetove, da čitanjem možemo puno toga naučiti i postati bolji ljudi.

Natrag