Natječaj za - Najljepše pismo 2020.godine –

Svjetska poštanska unija (UPU) objavila je natječaj za 49. Natjecanje u pisanju pisma – Najljepše pismo 2020.godine.

Ovogodišnja tema za pisanje najljepšeg pisma je - ŠTO BISTE PORUČILI ODRASLIMA O SVIJETU U KOJEM ŽIVIMO?

Učenici koji žele sudjelovati na 49. Natjecanju u pisanju pisama - Najljepše pismo 2020. svoje radove mogu dostaviti i e-mailom.

Svjetska poštanska unija (UPU), kao organizator Međunarodnog  natjecanja u pisanju pisama za mlade ljude, obavijestila je sve poštanske uprave svijeta koje tradicionalno sudjeluju u natjecanju, da je došlo do određenih promjena u organizaciji ovogodišnjeg  49. Međunarodnog natjecanja za najljepše pismo.

Naime, zbog pandemije virusa COVID-19, koji utječe na sve segmente društva pa tako i na poštanski sustav, UPU je sugerirao da se pisma za 49. Međunarodno natjecanje u pisanju pisama - Najljepše pismo 2020. godine mogu slati na e- mailove javnih poštanskih operatora.

U skladu s ovom odlukom, svi sudionici natjecanja iz naše škole svoja pisma,  sa popratnom dokumentacijom, mogu poslati na sljedeći e-mail:

Hrvatska pošta  d.o.o. Mostar

eugenija.grubesa@post.ba

Prema propozicijama UPU- a, potrebno je dostaviti: pismo otipkano na računalu, pismo napisano rukom koje je potrebno fotografirati i poslati kao sliku, te podaci o učeniku, adresa stanovanja, datum rođenja, broj telefona učenika, naziv osnovne škole koju učenik pohađa, broj telefona škole i ime i prezime nastavnika materinskog jezika.

Rok za dostavu pobjedničkih pisama, izabranih na razini državnih natjecanja za 49. Međunarodno natjecanje u pisanju pisama 2020. godine, prema pravilima UPU-a, je 5. svibnja tekuće godine.

Pozivamo učenike da šalju pisma putem navedenih e-mailova kako bismo nastavili sa tradicijom održavanja Natjecanja u pisanju pisama u Bosni i Hercegovini.

Natrag