POSJET SREDNJOJ ŠKOLI ČAPLJINA

U petak, 6.svibnja 2022., Srednja škola Čapljina organizirala je Dan otvorenih vrata za učenike devetih razreda osnovne škole. Posjetili su ih su i učenici svih pet devetih razreda naše škole sa svojim predmetnim nastavnicima.

 

Ovaj posjet dio je programa profesionalne orijentacije koji se godinama uspješno provodi u našoj školi. Cilj posjeta bio je informirati učenike završnih razreda osnovne škole o uvjetima upisa u srednju školu te predstaviti programe koje nudi Srednja škola Čapljina.

 

Učenici i profesori Srednje škole Čapljina upriličili su vrlo srdačan doček naših učenika i nastavnika te im predstavili svoju školu i programe na jako zanimljiv i poučan način. Imali su priliku sudjelovati u kvizu znanja koji su pripremili učenici ekonomskog smjera, kušati proizvode tvrtke Regius na predstavljanju poljoprivrednog smjera, a najslađe predstavljanje imali su učenici kuharskog smjera koji su nas počastili kolačima koje su sami napravili. Nazočili smo i poučnim predstavljanjima smjera računalni tehničar, elektromehaničar i opća gimnazija. Osim profesora, koji su učenike informirali o svakom smjeru pojedinačno, u različitim učionicama i prostorijama Srednje škole, zanimljivo je bilo i slušati izlaganja učenika, koji su podijelili svoja iskustva i savjete svojim budućim kolegama.

 

Ovim putem zahvaljujemo djelatnicima i učenicima Srednje škole Čapljina, a našim učenicima devetog razreda želimo uspjeh u daljnjem školovanju za željena zanimanja.

 

 

Natrag