Projekcija

enici VII. b i VII. c odjela zajedno sa svojom nastavnicom Marijanom Krmek sat medijske kulture organizirali su u školskoj knjižnici. Za projekciju dokumentarnog filma Povratak, Petra Krelje iz 1975. bio je zadužen Ante Dodig, a izradi kviza planiranog nakogodgledanog dokumentarca vrlo odgovorno je pristupio Zlatko Rebac

Film prati životni put djevojčice Milke koji nakon razvoda roditelja biva težak jer je nitko od roditelja ne prima k sebi. Socijalni radnici nastoje djevojčici pronaći odgovarajući smještaj, ali ne uspijevaju… Djeca su sa zanimanjem pratila razvoj događaja i svakom dječjem oko zrcalila se želja da djevojčica pronađe ljubav i toplinu koju je izgubila. Kviz pitanjima i odgovorima nakon projekcije odgovorili smo zadatcima nastavne jedinice, ali i puno više od toga. Zlatko nas je pitanjima podsjetio da su roditeljska ljubav i topli dom potreba svakog djeteta oduvijek i zauvijek, te da moramo biti Bogu zahvalni na svemu što imamo. Na kraju nas je i nastavnica s par korisnih savjeta navela na promišljanje o potrebi razumijevanja drugih ljudi i njihovih tužnih životnih prilika. Za takve uvijek moramo imati suosjećanja i ljudske blizine koja je neophodna svakom ljudskom biću. Tek tada možemo biti sigurni da ćemo u trenutcima vlastitih slabosti i nevolja, koje nikoga ne zaobiđu u životu, uvijek imati toplu ljudsku podršku. Unatoč tužnoj priči djevojčice Milke, iz knjižnice smo izašli sretni i ispunjeni vjerujući da je Milka uspjela naći sreću i da je ostatak života provela okružena ljubavlju.

Zahvalili smo knjižničarki Josipi Čoko na toplom prijemu i pozivu na skoro druženje. Naš petak trinaesti tako je bio jedan zabavan, poučan i dobar dan!

Natrag