RADOVI U ŠKOLSKOJ 2017./2018.

 

U Osnovnoj školi Vladimira Pavlovića u Čapljini po završetku nastave krenuli smo s radovima na uređenju, saniranju i obnovi kako centralne tako i područnih škola s ciljem stvaranja poželjnog ugodnog radnog okružja za naše učenike.

U tijeku su radovi na uređenju školskog dvorišta popločavanjem i izradom prilaza za djecu s potrebama kao i regulacijom odvoda oborinskih voda završit ćemo uređenje svih prilaza školi. Navedena investicija je rezultat projektnih aktivnosti škole i sredstava pomoći načelnika dr. Vidića kao i doniranog materijala poduzeća Beton Perutina.

Također imamo u planu saniranje i krečenje preostalih učionica centralne i područnih škola.

Ubrzo počinju radovi na obnovi školske športske dvorane od promjene stropa, sanacije zidova i poda, izmjene električnih instalacija sve do obnove i opremanja svlačionica.

Zahvaljujući načelnikovom ustrajnom radu na osiguravanju sredstava iz proračuna općine i donatorskih sredstava ostvarenim aktivnostima službe za lokalni ekonomski razvoj Središnjeg državnog ureda za obnovu Vlade Republike Hrvatske.

S ponosom ističem ljepotu obnovljene PŠ Trebižat uvođenjem energetske učinkovitosti sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i proračuna općine Čapljina.

Dodjeljenim sredstvima Federalnog ministarstva obrazovanja opremljen je inkluzivni kabinet za otvaranje posebnog odjela pri matičnopj školi za djecu s potrebama, za čije otvaranje već godinu dana čekamo suglasnost resornog ministarstva.

Očekujemo ishod rađenih projektnih aktivnosti kod Japanskog veleposlanstva za obnovu podova centralne škole , a u tijeku su i razgovori za osiguranje sredstava za uvođenje interneta u učionice kako bi se osigurali uvijeti za uvođenje ''E'' dnevnika.

Sve planirane i ostvarene aktivnosti ne bi bile moguće bez potpore načelnika dr. Smiljana Vidića i poglavarstva općine Čapljina kojima se još jednoim zahvaljujem.

Također bi se zahvalila roditeljima naših učenika koji nam sve ove godine pružaju potporu i pomoć kako bi svi zajednički s istim ciljem pružili našim učenicima kvalitetne uvjete za učenje i razvoj.

Svim našim učenicima želim ugodne ljetne dane i da se odmorni vrate u obnovljene školske prostore.

Natrag