Svjetski dan štednje

Svjetski dan štednje se obilježava se 31. listopada u spomen na Prvi međunarodni kongres štedioničara održan 1924. u Milanu. Tijekom sastanka, predstavnici mnogih svjetskih štednih ustanova pokušali su pronaći izlaz iz krize prouzročene Prvim svjetskim ratom. Sudionici kongresa usuglasili su se da je štednja prijeko potrebna za razvoj čovječanstva te je ustanovljen Svjetski dan štednje kao prilog borbi protiv rasipništva.
Povodom današnjeg dana u školskoj knjižnici u 7.b razredu razgovarali smo o značaju štednje i financijske pismenosti s nastavnicom matematike Anom Grgić i knjižničarkom Josipom Čoko. Nakon razmjena ideja o štednji posjetili smo poslovnicu Addiko banke u Čapljini.
Direktorica Božena Perić i djelatnici su nas srdačno dočekali i objasnili što se i kako radi u banci. Tako smo imali priliku vidjeti kako se broji novac, kako se otvara račun u banci, pogledati različite valute, čuti zašto je hrčak logo banke itd. Addiko banka nas je počastila slatkišima i poklonima i ovim putem im zahvaljujemo.

Natrag