XXIII OTVORENO FEDERALNO NATJECANJE U ONLINE FORMATU 26.5.-30.5.2021.

U organizaciji Udruženja glazbenih i plesnih pedagoga FBiH, nakon prošlogodišnje stanke zbog pandemije, održalo se XXIII međunarodno otvoreno natjecanje 2021.

Zbog pandemije i ograničenja uzrokovana pandemijom, natjecanje je ove godine organizirano u online formatu. Udruženje je organiziralo natjecanje u slijedećim disciplinama: klavir, gudači, udaraljke i solo pjevanje, a našu školu su predstavljali učenici u disciplinama violina i klavir.

Iako je ova cijela školska godina bila specifična po mnogo čemu, naši su učenici sa svojim nastavnicima postigli lijepe i hvale vrijedne rezultate. Na natjecanju je sudjelovalo oko 200 učenika glazbenih škola, a naši učenici su osvojili ukupno: dvije I. nagrade, tri II. nagrade, te jednu III. nagradu.

U disciplini gudači / violina natjecali su se učenici iz klase prof. Jelene Vidović, a to su Petra Šutalo (I.razred), Laura Jovanović (IV.razred) i Ela Pavlović (V.razred) .

U disciplini klavir natjecali su se Iva Karamatić (I.razred) iz klase prof.Matee Jurilj, Antea Mrvalj (II.razred) iz klase nastavnika Josipa Pehara, te Bernardica Miočević (III.razred) iz klase prof.Gabrijele Glavinić.

Tijekom ove školske godine učenici su sudjelovali na još nekoliko međunarodnih natjecanja na kojima su osvojili zavidne nagrade : „ Internacionalni festivala muzike Primavera“ u Bijeljini koji se održavao uživo (Laura Jovanović, Nika Gadžić i Bernardica Miočević), 15. Ars Nova International Music Competition - Italija, u online formatu (Bernardica Miočevič), Internacionalni festival muzike „Skala“ – Brčko ( Laura Jovanović i  Nika Gadžić) i Oskar Rieding 5. International competition for young musicians - Slovenija (Nika Gadžić) .

Čestitamo učenicima i nastavnicima kao i roditeljima i želimo još mnogo uspjeha i ustrajnosti u daljnjem radu.

Natrag