Nagrađeni radovi učenika naše škole

Povodom obilježavanja dana Osnovne škole Lipanjske zoreVišići organiziran je likovni i literarni natječaj u kome susudjelovali učenici naše škole. Literarni uradak naše učenice Laure Jovanović , učenice 9.e , osvojio je treće mjesto .  Učenici 7.razreda naše škole su na satu likovne kulture sanastavnicom Jelenom Grgić izrađivali maketu škole i okolice , iosvojili zasluženo drugo mjesto . Maketa je umanjeni prikaznekog objekta, okolice ili grada. Izrada je započela crtanjemtlocrta, izrezivanjem stiropora, spajanjem i zatim oslikavanjem. Učenici su pokazali veliki interes, želju i volju u ovomkreativnom procesu, kao i timski rad. Treće mjesto u kategoriji likovnih radova pripalo je radu Marije Brajković učenici 8.a razreda .Čestitamo učenicima naosvojenim nagradama.

Opširnije

Forza Berniii 

Dobre vijesti stižu nam iz Italije! 

Na X. Međunarodnom pijanističkom natjecanju "San Donà di Piave" (X. Concorso pianistico internazionale "Città di San Donà di Piave), održanom od 31. svibnja do 4. lipnja 2023. godine, naša talentirana učenica Bernardica Miočević zauzela je vodeće mjesto u kategoriji mladih pijanista. Usred snažne konkurencije iz cijelog svijeta, uključujući pijaniste iz Ujedinjenog Kraljevstva, Italije, Njemačke, Poljske, Finske, Estonije i čak dalekog Japana, Bernardica je zasjala svojim virtuoznim izvedbama te osvojila prvu nagradu u svojoj kategoriji.

Ponosno se divimo činjenici da ova prestižna nagrada dolazi u našu Školu, što svjedoči o visokoj razini glazbenog izvrsnosti koju njegujemo. Bernardica je već treći put ove godine sudjelovala na međunarodnom natjecanju, nakon svojih impresivnih nastupa u Srbiji i Bosni i Hercegovini gdje je također osvojila dvije prve nagrade.

Opširnije

Zahvala Autohercu

Prijevozniku Autoherc,  ovim putem upućujemo zahvalu na doniranoj informatičkoj opremi - dva računala, našoj školi , kojće uvelike pridonijeti kvaliteti rada.

Opširnije

Završni koncert Osnovne glazbene škole pri Osnovnoj školi Vladimira Pavlovića u Čapljini

Kruna na kraju nastavne godine u glazbenoj školi završnije koncert naših učenika. Kao i svake godine učenici nas oduševe svojim umijećem u sviranju i pjevanju. Ovogodišnji koncert pod nazivom Glazbom kroz našu školu bio je malo drugačiji od dosad viđenih. Koncert je bio podijeljen na aktivnosti i instrumente po katovimaPodršku našim učenicima i njihovim učiteljima, te ujedno i zahvalu za cjelogodišnji  trud i rad, dali su nazočni nagradivši izvedbe gromoglasnim pljeskom. U nastavku donosimo program i fotografije.

Opširnije

DJEČJI VRTIĆ ČAPLJINA U POSJETI ŠKOLI

Danas su našu školu posjetili predškolci iz Dječjeg vrtića Čapljina sa svojim tetama.
Posjet školi je dio suradnje vrtića i škole kako bi pomogli djeci pri prelasku iz predškolskog u školski sustav. Djeca su tako imala priliku razgledati unutrašnjost škole , sjesti u školske klupe te se upoznati sa ravnateljem, zamjenicom ravnatelja, tajnicom, pedagogicom, nastavnicima, učiteljicama i knjižničarkom.
U školskoj knjižnici priredili smo kratki program dobrodošlice. Knjižničarka Josipa nam je pročitala slikovnicu Avanture maloga Juju koju je nakon toga nastavnik Davor Markota odsvirao na klaviru.
Učenica Petra Gadže izradila je krokodila iz priče o malom Juju.
Naše učenice Eva Matić, Eva Ivanković i Matea Sušac iz HKUD „Seljačka sloga“ Trebižat – Čapljina sudjelovale su u obilasku škole sa djecom te im u knjižnici otpjevale tradicionalne pjesme i pokazale plesne igre u kojima su djeca rado sudjelovala.
Hvala tetama i predškolcima na posjeti te našim učenicama iz Seljačke sloge i nastavniku Davoru jer su uljepšali program dobrodošlice.
Našim budućim đacima želimo sretan polazak u prvi razred!

Opširnije

Učenica generacije

Klupe Osnovne škole Vladimira Pavlovića napustila je još jedna generacija koja se odlikuje brojnim izvrsnim đacima. Među njima izdvajamo najboljeg od najboljih, učenicu 9.e, Lanu Šunjić. Kao kruna za njen rad, trud i zalaganje dodijeljena joj je titula učenika generacije.

Osim što je sve razrede završila prosjekom 5.0 te uzornim vladanjem, u dnevniku pod rednim brojem 18. nikad nije upisana ocjena manja od odličnog.

Na pozornici naše škole Lana je već od drugog razreda poznato lice. Tu je pokazala svoje voditeljske vještine i vještine interpretacije. Uz izvođenje poezije raznih autora, pisala je i svoja djela. Dvije njene pjesme su proglašene najboljim na školskom natjecanju, a ostali radovi su izloženi u školskim časopisima i učionicama.

Za sobom je odnijela brojna prva mjesta na školskim natjecanjima iz znanja, a svoju školu je učinila ponosnom osvojivši drugu nagradu na Županijskom natjecanju u recitiranju poezije 2022. godine.

Izvan škole pronašla se u glazbi, glumi, ekologiji te izučavanju stranih jezika.

Budućoj gimnazijalki čestitamo i čvrsto vjerujemo u njen daljnji uspjeh.

 

Lana, sretno!

Opširnije

Izlet V.razreda

U ranim jutarnjim satima učenici V.razreda OŠ Vladimira Pavlovića krenuli su na izlet u NP Krka i grad Šibenik. Ni naporno čekanje na graničnom prijelazu nije moglo pokvariti veselu i raspjevanu atmosferu u autobusu. Oko 11,00 sati tigli smo u NP Krka. Obilaskom staze Skradinskog buka, uz pratnju turističkih vodiča za jedan sat laganog hoda, prelazeći mostićima preko sedrenih barijera, učenicima se pruža mogućnost detaljnog upoznavanja s bogatstvom flore i faune rijeke Krke.

U obnovljenim vodenicama Etno–sela prezentira se mljevenje žitarica, pranje i stupanje sukna, tkanje torbi, kovanje potkova i priprema hrane u staroj kužini . 

Opširnije