Edukacija "Osnove eTwinninga"

U okviru aktivnosti eTwinning ambasadora Azra Šoše, održala je webinar “Osnove eTwinninga za nastavnike OŠ “ Vladimir Pavlović” u Čapljini. U edukaciji je sudjelovalo 20 učitelja i nastavnika. Nastavnici su imali priliku dobiti više informacija o eTwinningu, njegovim mogućnostima i primjeni u nastavnom procesu kao i prilikama za profesionalni razvoj koji eTwinning nudi.

Opširnije

VALENTINOVO U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI

U školskoj knjižnici obilježili smo Dan zaljubljenih koji se u cijelom svijetu slavi 14.veljače. Učenici naše škole izradili su prigodne čestitke. Pisali su i čitali najljepše ljubavne stihove svojim simpatijama ali i mamama i bakama. Pjesmica koja im se najviše svidjela je sljedeća:
VOLJETI JE LAKO ( Mira Jurela)
Odrasli kažu "Ljubav je teška" , ja im kažem " To je greška!".
Uvijek ću misliti da nije tako jer ja volim vrlo lako:
Koku što jaje daje, psića što glasno laje, cvijet u travi, zvrk na jednoj glavi, baku sa štapom, djeda s kapom.
Eto tako, VOLJETI JE LAKO.

 

Opširnije

DAN SIGURNIJEG INTERNETA 2021

Svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan Sigurnijeg Interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu.
Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je „Zajedno za bolji Internet.“
Fokus sigurnosti na internetu se tijekom godina s kreiranja „sigurnijeg“ interneta prebacio na kreiranje „boljeg“ interneta. Bez obzira jesmo li djeca i mladi, roditelji i skrbnici, učitelji i socijalni radnici, ili čak i predstavnici industrije, zakonodavci i političari, svi imamo veliku ulogu.
 

Opširnije

RAZVIJ SVOJU KREATIVNOST, POVEŽI SE , PROGRAMIRAJ

Micro:bit je obrazovna neprofitna organizacija sa sjedištem u Velikoj Britaniji. Organizacija je osnovana 2016. god. uz inicijativu BBC-a.

U okviru BBC-ovog projekta Make It Digital učenicima  u Velikoj Britaniji je osigurano milijun micro:bitova.

Naša škola  sudjeluje u programu Škola za 21.stoljeće. Cilj programa je ovladavanje vještinama kritičkog mišljenja i rješavanja problema učenika u dobi od 10 do 15 godina. Pored ovladavanja vještinama kritičkog razmišljanja i rješavanja problema djeca će usvojiti praktične vještine kodiranja i imati priliku za usavršavanje svojih vještina kroz kodiranje uređaja . Stvaranje programa je moguće uz microsofto vuređivač MaceCode . Aplikacija se može instalirati na mobitel i prebaciti program uz pomoć Bluetooth radio veze na micro:bit. Programiranje je moguće uz JavaScript/Block i Python .

Opširnije

Pilot projekt e-Dnevnik


Sveučilište u Mostaru (SUM) organiziralo je online edukaciju za koordinatore škola vezano za pilot projekt e-Dnevnik. Budući da je naša škola jedna od škola koje sudjeluju u tom projektu, naši su koordinatori također sudjelovali na edukaciji. Na toj edukaciji su pojasnili kako se prijaviti na e-Dnevnik, kako se unosi raspored sati, kako se upisuju sati, te mogućnosti pregleda odjela i informacija vezane za e-Dnevnik. Također su najavili sa SUM-a da ubrzo slijedi edukacija i za nastavnike gdje će pobliže objasniti mogućnosti i način korištenja e-Dnevnika.

Opširnije

3.veljače 2021 - Svjetski dan čitanja naglas

Svjetski dan čitanja naglas obilježava se od 2010. godine, a nastao je na inicijativu Svjetske organizacije LitWorld. Ovaj  dan trebao bi pokazati svijetu kako pravo na čitanje i pisanje pripada svima. Djeca i odrasli širom svijeta, slaveći moć riječi kreiraju društvo koje će omogućiti svakom, baš svakom djetetu pravo na obrazovanje te pristup knjigama i tehnologiji.

Čitanje naglas razvija vještinu slušanja, obogaćuje rječnik, razvija maštu i utječe na uspješan razvoj djeteta. 

Opširnije

Školski list "Naša riječ"

Dragi čitatelji!

Pred vama je novi broj Naše riječi, učeničkog lista OŠ Vladimira Pavlovića u Čapljini.

U uvodnom dijelu želimo se zahvaliti svima koji su pomogli u realizaciji našeg lista. Pokušali smo sadržaj učiniti raznovrsnim, bogatim i zanimljivim.

Uživajte u novom listu koji će Vam nastojati dočarati sve ono što smo dosada napravili, doživjeli, s kim smo se družili, što smo postigli, čemu se radovali i smijali...

Vaše uredništvo:

Nikola Juko VI.c

Lota Jelčić VI.c

Ruža Rajič VI.c

Marija Marić VI.e

Josip Terzić VIII.a

Draga Lakić IX.a

Tara Milinković IX.b

Nina Dodig IX.g

Nika Dževlan IX.g

Petra Brajković IX.f

Petra Pažin IX.f

Josipa Čoko i Nina Grepo

Opširnije