OŠ Vladimira Pavlovića u Čapljini pilot škola za E-dnevnike

Sveučilište u Mostaru ( SUM ) je započelo proces digitalizacije školstva u kojem sudjeluje i naša škola.
Proces obuhvaća korištenje Školarca kao dopune nastavi, e- Matice kao zamjenu matičnoj knjizi te e-Dnevnik kao zamjena sadašnjih školskih dnevnika.
Naša škola prijavila se za pilot projekt za digitalizaciju školstva odnosno za e- Dnevnik.
Djelatnici naše škole uspješno su prošli obuke za korištenje informacijskih tehnologija kao i radionicu za razrednike ( osnove rada u e-Matici ).
Zahvaljujemo našim koordinatoricama Nini Grepo i Danijeli Raguž na pružanju tehničke podrške djelatnicima naše škole.

Opširnije

MEĐUNARODNI DAN ZAGRLJAJA

Danas su učenici naše škole obilježili Međunarodni dan zagrljaja u školskoj knjižnici. Obzirom da se u vrijeme pandemije ne možemo grliti knjižničarka Josipa Čoko je organizirala kreativnu radionicu u kojoj smo izrađivali narukvice prijateljstva. Učenici su uživali izrađujući narukvice za svoje prijatelje, mame i sestre.

Opširnije

ANIMIRANI FILM U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI

U današnje vrijeme mediji imaju sve veću ulogu u životu djece, kako u njihovoj svakodnevici, tako i u njihovom obrazovanju. Povezujući djecu i medije osobito jedan medij ima značajnu ulogu, a to je animirani film.
Danas smo u školskoj knjižnici gledali "Pepeljugu".
Knjižničarka Josipa nas je upoznala sa braćom Grimm i njihovim bajkama te nas uvela u svijet čarolije i bajki.
Naše učiteljice Ljerka Karlušić, Ljubica Herceg i Manuela Vlahić su nam objasnile pouku bajke te nam rekle da se dobrota uvijek isplati.
 
 

Opširnije

MEĐUNARODNI DAN SMIJEHA

Međunarodni dan smijeha slavi se od 1998. godine i to dva puta godišnje – 10. siječnja i 2. svibnja.

Ovaj dan je, još 1998. godine, utemeljio „ doktor za smijeh“, indijski liječnik Madan Katarie.
Cilj obilježavanja ovog dana je potaknuti ljude današnjice na smijeh i poslati im poruku kako je dobro, zdravo i potrebno puno se smijati.
Često puta smo umorni, previše ozbiljni i pomalo depresivni zbog životnih problema, umjesto da probamo u svakome danu pronaći nešto lijepo, dobro i pozitivno čemu ćemo se smijati od srca.

Opširnije

BAJKAONICA

Ove školske godine naša školska knjižnica pokrenula je program " Bajkaonica "

Bajkaonica je program poticanja čitanja i pripovijedanja najmlađima. 
U našim bajkaonicama djeci čita i pripovijeda naša knjižničarka Josipa Čoko. Program smo počeli s prvašićima u suradnji s njihovim učiteljicama te ga namjeravamo primjenjivati i dalje.  Učenici su zaista uživali slušajući božićne bajke te su nakon toga dobili ilustraciju iz bajke kojoj su se jako obradovali.  Zbog trenutne epidemiološke situacije djeci čitamo u njihovoj učionici a nadamo se ubuduće u knjižnici u posebnom kutku za čitanje. 

Opširnije

IZRADA BLAGDANSKIH KAPICA U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI

Dragi učenici, naše knjižnične božićne radionice privode se kraju te idemo u susret novim  radionicama  nakon božićnih blagdana. 

Ovaj tjedan učenici su izrađivali blagdanske kapice od vunice, sudjelovali su brojni učenici naše škole te još jednom pokazali koliko uživaju u kreativnim radionicama.

Na svim našim radionicama važan je rad u malim grupama te pridržavanje epidemioloških mjera. Rad je baziran na timskom radu i postizanju konkretnih rezultata. Većinu svojih radova djeca nose kući i time donose dašak svoje osobnosti i kreativnosti u svoj životni prostor.  

Kreativne radionice organizira i koordinira knjižničarka  Josipa Čoko. 

A kao i uvijek, u želji za ugodnim druženjem i uspješnom suradnjom, s veseljem stojimo na raspolaganju za sva vaša pitanja, ideje i dodatne informacije. 

 

 

Opširnije