DAN ŽENA

Danom žena obilježavaju se povijesni trenutci u borbi za emancipaciju žena nakon tisućljetne podređenosti. Dan žena obilježili smo u našoj centralnoj i područnim školama.
U prostorijama školske knjižnice organizirano je druženje učenika 2.e razreda, članova sekcije Mali čitači s književnicom i našom učiteljicom Milicom Pehar. Na samom početku književnica je pročitala priču Jedan dan na Blidinju. Priča je dio zbirke Budi mi prijatelj.
Mala školska novinarka Božica Raguž, članica sekcije , postavljala je pitanja književnici. Tako smo doznali tko je Milica Pehar, kakvo je bilo njeno djetinjstvo, kako bira teme o kojima piše, kako se postaje pisac... Učenici su dobili i savjete kako čitati i kako pisati... 

Opširnije

Najbolji likovni rad na temu "Međunarodni dan.."

Učenici naše škole sudjelovali su na likovnom natječaju za Najbolji likovni rad na temu „Međunarodni dan…“ u organizaciji Naklade ALFA. Na natječaju je sudjelovalo 32 škole, a naša nastavnica likovne kulture Jelena Grgić izabrala je i poslala 10 najkreativnijih radova na ovaj natječaj (Lucija Ramljak, Nikola Bošnjak, Lea Bule, Petra Grgić, Nika Šiljeg, Laura Vukanović, Ana Musulin, Hurija Sjekirica, Lota Jelčić, Marija Perić. U subotu 4. ožujka izloženi su najuspješniji radovi i dodjela zahvalnica u Mepas Mall-u ispred knjižare ALFA.

Opširnije

DANI MATERINSKOG JEZIKA I DANI HRVATSKE GLAGOLJICE I GLAGOLJAŠTVA

Glagoljična tradicija u Hrvata duga je 11. stoljeća i predstavlja snažan dio hrvatskog identiteta. Ona je važan dio naše pismenosti i kulture. Kolika je važnost glagoljice u našoj kulturi pokazuju i brojni spomenici pisani ovim pismom: Bašćanska ploča ( oko 1100. g. ) , Vinodolski zakonik ( 1288.g. ) , Misal po zakonu rimskoga dvora ( 1483.g. ) itd.

Upravo zbog snažne glagoljične tradicije, važno je učenicima približiti ovaj kulturni fenomen.

Povodom Dana materinskog jezika i Dana hrvatske glagoljice u školskoj knjižnici tjedan smo obilježili glagoljicom koju želimo sačuvati od zaborava.

Opširnije

MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV VRŠNJAČKOG NASILJA

U skladu s Godišnjim planom i programom rada škole, Dan ružičastih majica  obilježen je 22.02.2023. godine  u matičnoj i svim područnim školama. 

Na simboličan način, naše učiteljice, nastavnici i stručni suradnici škole su skrenuli pozornost na sve oblike vršnjačkog nasilja među djecom te posljedicama koje ono ostavlja na pojedinca.

Budući da škola pored obrazovnog  ima odgojni zadatak  velik značaj se pridaje Školskim preventivnim planovima i programima koji se realiziraju tijekom cijele školske godine ,putem sati razrednog odjela, putem redovite nastave,izvannastavnim aktivnostima, te ciljanim grupnim projektnimaktivnosti kako bi se istaknulbitna odgojna komponenta.

 

Opširnije

Maškare u našoj školi

Maškare? Pa kome je do maškara u  ova čudna vremena, možda ste se zapitali. Ne biste vjerovali ima puno takvih neobičnih bića. Maleni su, žive svuda oko nas i zovemo ih djeca. U našoj školi tradicija maskiranja  njeguje se od prvog razreda. Maškare su nam donijele malo razbibrige, veselja, smijeha i finih krafni.

Hvala svima na pomoći, podršci i sudjelovanju, a sada pogledajte naše fotke i probajte nas prepoznati!

Opširnije

Predstava Pinokio

Plesni i cheerleading klub ERIGO –D Mostar postoji od 2003.godine u Mostaru. Osnovan je radi promocije i zajedništva svih ljudi koji vole ples, a plesaču nudi ples u dimenziji sporta, dimenziji umjetnosti i dimenziji rekreacije. Plesni klub je ostvario velik broj međunarodnih i nacionalnih priznanja, medalja i nagrada. S velikim uspjehom su donijeli na pozornicu plesnu predstavu Pinokio za učenike razredne nastave. U predstavi sudjeluju Plesni klub Erigo-D Čapljina i Mostar.

Hvala ERIGO-D, bilo je divno.

Opširnije

VALENTINOVO U NAŠOJ ŠKOLI

Ljubav je najveća snaga koja pokreće svijet. Svjesni te činjenice naši su učenici i djelatnici prigodno obilježili današnji dan.
U školskoj knjižnici imali smo kreativne radionice , uređivali pano i radili srca.
Učiteljice i nastavnici s učenicima su uredili panoe u učionicama i na hodniku.
Nastavnica engleskog jezika Vesna Lukenda Nikšić uredila je pano s 8.e razredom dok su nastavnice njemačkog jezika Ana Kosir i Darinka Doko uredile učionice s učenicima sedmih razreda. Nastavnica likovne kulture Jelena Grgić uredila je pano na ulazu škole.
U školskoj knjižnici priredili smo prigodnu valentinovsku čajanku.
Nastavnik hrvatskog jezika Zoran Bukmir došao je na čajanku s učenicima 7.d razreda te smo razgovarali o sv.Valentinu i obradili „Hvalospjev ljubavi“.

Opširnije