Međunarodni dan dječjih prava

Međunarodni dan dječjih prava obilježava se 20.studenog, a promiče međunarodno zajedništvo, svijest o djeci diljem svijeta, kao i još bolju dobrobit djece. 

Učenici 6 d. razreda: Ana Kalfić, Katja Jurković, Matej Marković i Davorin Galić sudjelovali su na radionici o dječjim pravima u našoj knjižnici. Radili smo Unicefov kviz - igricu "Čovječe, ispravi se" i pritom se zabavili te naučili prava koja pripadaju njima i svakom drugom djetetu na svijetu! Igricu možete naći na Školarcu na stranici naše virtualne knjižnice. Zaigrajte i vi naučite prava koja vam pripadaju. Ono što naučite u igri moći ćete primjeniti i u životu!
Pozivamo i vas da sudjelujete u radionicama naše knjižnice. 
 

Opširnije

Obavijest

Sukladno Aktu Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ broj: 06-02-33-301-181/20 od 12.11.2020.godine OŠ Vladimira Pavlovića u Čapljini od 13.studenog do 17.studenog prelazi na online model odvijanja nastave, radi pripremnih aktivnosti i dezinfekcije školskih objekata.

Redovita nastava u učionicama se nastavlja u srijedu 18.studenog 2020.godine.

Opširnije

MENTALNO ZDRAVLJE

Edukativni video zapis su izradili učenici od 6. do 9. razreda putem predstavnika svojih razreda - članova VIJEĆA UČENIKA, sa pedagoginjom Blankom Karamatić.

Opširnije

Učitelji odlaze tiho...

Draga razrednice,

kada smo prije četiri godine trebali poći u šesti razred bili smo pomalo plašljivi i dječji nesigurni koga ćemo dobiti, tko će nas voditi i učiti životu. Svi su nam rekli da smo dobili dobru razrednicu i već smo se pri prvom susretu uvjerili da je tako.  U Vašoj blizini smo se uvijek osjećali kao pored svoje majke i bilo je jednostavno ukorak s Vama prolaziti kroz sve što škola nosi sa sobom. Teško je reći kako smo i što osjećamo od nedjelje kada smo čuli da ste nas zauvijek napustili. Čini nam se da ste nam otrgnuti iz života, a nismo Vam dovoljno rekli koliko nam značite. Razrednice, mi smo još djeca i ne znamo govoriti snažno kao što to odrasli znaju, ne znamo izraziti kakvu prazninu ste u nama trajno ostavili,  ali zato možemo voljeti… S ovoga mjesta želimo Vam zahvaliti za sve vrijednosti  što ste tako nježno utisnuli u naše živote. Neka Vas tamo gdje ste sada čuvaju anđeli, a nas 20 dajemo Vam čvrstu riječ da ćemo i dalje slušati Vaše naputke. Zauvijek Vaša djeca, Vaš 9.a.

Draga razrednice, počivajte u miru!

Opširnije

Posljednji pozdrav

Dragoj Arijani, obitelji,svima nama koji smo je poznavali

Nakon pročitane knjige, upitala bih svoje učenike:

 -Što je bila tema i ideja ovoga djela?  

Danas, kad se opraštamo s našom kolegicom: iskrenom, samozatajnom, tihom i poniznom suprugom, majkom, bakom, kćerkom, nevjestom, razrednicom, prijateljicom….pitam se:

-Tko će odgovoriti na sva pitanja koja su ostala neodgovorena?

A onda mi pada na pamet misao kako je matematika život sa više nepoznanica.

 

 

 

Opširnije

Svjetski dan učitelja

Poštovani učitelji, nastavnici, profesori, odgajatelji,
povodom Svjetskog dana učitelja, u ime OŠ Vladimira Pavlovića i svoje osobno ime, želim Vam uputiti iskrene čestitke i poželjeti zdravlje, uspjeh i zadovoljstvo u našem plemenitom zvanju.

Opširnije

Svjetski dan mentalnog zdravlja

Povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja koji se održava 10.listopada,u OŠ Vladimira Pavlovića održane su radionice u učionicama na temu Naše zdravlje. Sudjelovali su učenici svih odjela od I. do IX. razreda i pedagoška služba. 

Opširnije