Zahvala Autohercu

Prijevozniku Autoherc,  ovim putem upućujemo zahvalu na doniranoj informatičkoj opremi - dva računala, našoj školi , kojće uvelike pridonijeti kvaliteti rada.

Opširnije

Završni koncert Osnovne glazbene škole pri Osnovnoj školi Vladimira Pavlovića u Čapljini

Kruna na kraju nastavne godine u glazbenoj školi završnije koncert naših učenika. Kao i svake godine učenici nas oduševe svojim umijećem u sviranju i pjevanju. Ovogodišnji koncert pod nazivom Glazbom kroz našu školu bio je malo drugačiji od dosad viđenih. Koncert je bio podijeljen na aktivnosti i instrumente po katovimaPodršku našim učenicima i njihovim učiteljima, te ujedno i zahvalu za cjelogodišnji  trud i rad, dali su nazočni nagradivši izvedbe gromoglasnim pljeskom. U nastavku donosimo program i fotografije.

Opširnije

DJEČJI VRTIĆ ČAPLJINA U POSJETI ŠKOLI

Danas su našu školu posjetili predškolci iz Dječjeg vrtića Čapljina sa svojim tetama.
Posjet školi je dio suradnje vrtića i škole kako bi pomogli djeci pri prelasku iz predškolskog u školski sustav. Djeca su tako imala priliku razgledati unutrašnjost škole , sjesti u školske klupe te se upoznati sa ravnateljem, zamjenicom ravnatelja, tajnicom, pedagogicom, nastavnicima, učiteljicama i knjižničarkom.
U školskoj knjižnici priredili smo kratki program dobrodošlice. Knjižničarka Josipa nam je pročitala slikovnicu Avanture maloga Juju koju je nakon toga nastavnik Davor Markota odsvirao na klaviru.
Učenica Petra Gadže izradila je krokodila iz priče o malom Juju.
Naše učenice Eva Matić, Eva Ivanković i Matea Sušac iz HKUD „Seljačka sloga“ Trebižat – Čapljina sudjelovale su u obilasku škole sa djecom te im u knjižnici otpjevale tradicionalne pjesme i pokazale plesne igre u kojima su djeca rado sudjelovala.
Hvala tetama i predškolcima na posjeti te našim učenicama iz Seljačke sloge i nastavniku Davoru jer su uljepšali program dobrodošlice.
Našim budućim đacima želimo sretan polazak u prvi razred!

Opširnije

Učenica generacije

Klupe Osnovne škole Vladimira Pavlovića napustila je još jedna generacija koja se odlikuje brojnim izvrsnim đacima. Među njima izdvajamo najboljeg od najboljih, učenicu 9.e, Lanu Šunjić. Kao kruna za njen rad, trud i zalaganje dodijeljena joj je titula učenika generacije.

Osim što je sve razrede završila prosjekom 5.0 te uzornim vladanjem, u dnevniku pod rednim brojem 18. nikad nije upisana ocjena manja od odličnog.

Na pozornici naše škole Lana je već od drugog razreda poznato lice. Tu je pokazala svoje voditeljske vještine i vještine interpretacije. Uz izvođenje poezije raznih autora, pisala je i svoja djela. Dvije njene pjesme su proglašene najboljim na školskom natjecanju, a ostali radovi su izloženi u školskim časopisima i učionicama.

Za sobom je odnijela brojna prva mjesta na školskim natjecanjima iz znanja, a svoju školu je učinila ponosnom osvojivši drugu nagradu na Županijskom natjecanju u recitiranju poezije 2022. godine.

Izvan škole pronašla se u glazbi, glumi, ekologiji te izučavanju stranih jezika.

Budućoj gimnazijalki čestitamo i čvrsto vjerujemo u njen daljnji uspjeh.

 

Lana, sretno!

Opširnije

Izlet V.razreda

U ranim jutarnjim satima učenici V.razreda OŠ Vladimira Pavlovića krenuli su na izlet u NP Krka i grad Šibenik. Ni naporno čekanje na graničnom prijelazu nije moglo pokvariti veselu i raspjevanu atmosferu u autobusu. Oko 11,00 sati tigli smo u NP Krka. Obilaskom staze Skradinskog buka, uz pratnju turističkih vodiča za jedan sat laganog hoda, prelazeći mostićima preko sedrenih barijera, učenicima se pruža mogućnost detaljnog upoznavanja s bogatstvom flore i faune rijeke Krke.

U obnovljenim vodenicama Etno–sela prezentira se mljevenje žitarica, pranje i stupanje sukna, tkanje torbi, kovanje potkova i priprema hrane u staroj kužini . 

Opširnije

eTwinning projekt „Warm up your brain“

Naša škola sudjeluje u eTwinning projektu o mentalnom zdravlju u suradnji sa Srednjom školom Metković te školama iz Španjolske, Slovenije i Azerbajdžana.
Nositelji projekta knjižničarka Josipa Čoko i profesor matematike iz Srednje škole Metković Josip Cvitanović organizirali su interaktivnu radionicu za učenike. Učenici Srednje škole Metković Petar Odak, Mara Veraja i Bojan Kozina prezentirali su svoja Erasmus i eTwinning iskustva , razgovaralo se o projektima i edukativnim putovanjina učenika koje nude projekti.
Naša učenica Paola Bulum pričala je o depresiji kod učenika dok je Mia Mandić predstavila socijalnu anksioznost. Učenica Marija Brajković nacrtala je logo projekta. Nakon prezentacija uspješno smo odradili wordwall kviz o mentalnom zdravlju.
Cilj projekta je podizanje svijesti o poremećajima mentalnog zdravlja među mladima kako bi potaknuli mlade na bolje upoznavanje samih sebe kako bi poboljšali svoje mentalno zdravlje, koje je temelj za individualnu dobrobit i djelotvorno funkcioniranje pojedinca i zajednice.
Učenici su u sklopu projekta također uredili pano u školskoj knjižnici i ostavili poruke za svoje prijatelje kojima je cilj ohrabriti ih kada se osjećaju loše.
Hvala profesoru Josipu i učenicima Srednje škole na posjeti i prezentaciji.
https://tinyurl.com/a6burhdf

Opširnije

Internacionalno online natjecanju Fiestalonia Milenio u Španjolskoj

Fantastičan uspjeh naše učenice Laure Jovanović na internacionalnom online natjecanju Fiestalonia Milenio u Španjolskoj!
Učenica je odnijela 1.nagradu sa osvojenih 95/100 bodova u 3.kategoriji (13-15godina).
Laura je odlična učenica 9.razreda u osnovnoj školi Vladimira Pavlovića u Čapljini i učenica 6.razreda osnovne glazbene škole u klasi prof. Margarete Karužić Mandarić.
Odlikuje se brojnim uspjesima i nagradama na raznim natjecanjima tokom svog školovanja a violinu svira od svoje 10.godine.
Ove godine sudjelovala je i na školskom natjecanju iz matematike (2.mjesto) i županijskom natjecanju iz hrvatskog (3.mjesto).
Čestitke Lauri, roditeljima i profesorima!

Opširnije