IZRADA BLAGDANSKIH KAPICA U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI

Dragi učenici, naše knjižnične božićne radionice privode se kraju te idemo u susret novim  radionicama  nakon božićnih blagdana. 

Ovaj tjedan učenici su izrađivali blagdanske kapice od vunice, sudjelovali su brojni učenici naše škole te još jednom pokazali koliko uživaju u kreativnim radionicama.

Na svim našim radionicama važan je rad u malim grupama te pridržavanje epidemioloških mjera. Rad je baziran na timskom radu i postizanju konkretnih rezultata. Većinu svojih radova djeca nose kući i time donose dašak svoje osobnosti i kreativnosti u svoj životni prostor.  

Kreativne radionice organizira i koordinira knjižničarka  Josipa Čoko. 

A kao i uvijek, u želji za ugodnim druženjem i uspješnom suradnjom, s veseljem stojimo na raspolaganju za sva vaša pitanja, ideje i dodatne informacije. 

 

 

Opširnije

Božićne radionice u školskoj knjižnici

Bliži nam se Božić. Nama, djeci, najljepši blagdan u godini. U školi vlada božićno ozračje. Tijekom prosinca volimo biti u našoj knjižnici.  Naša knjižničarka Josipa organizira svaki tjedan radionicu za učenike. Na radionicama izrađujemo različite ukrase koji krase školsku knjižnicu. Ove godine nam je božićna tema: anđeli. Svi smo marljivo radili i izrađivali ukrase, a knjižničarka nam je pustila i božićne pjesme. Radili smo i radionicu pod nazivom "Christmas food in the UK " te naučili puno novih riječi iz engleskog jezika.

Volim prosinac u školi jer se družimo i učimo nešto novo.

Opširnije

Stručno usavršavanje nastavnika i profesora engleskog jezika u HNŽ-u

30. studenog i 1. prosinca održano je online stručno usavršavanje nastavnika i profesora engleskog jezika Hercegovačko-neretvanske županije koji rade u školama gdje se nastava odvija po hrvatskom planu i programu. 

Tema je bila ''Međukurikularni pristup podučavanju engleskog jezika temeljen na ishodima učenja'', a realizirala ju je profesorica engleskog jezika, Martina Jurković-Rako, djelatnica Osnovne škole Vladimira Pavlovića u Čapljini.

Pozivu na stručno usavršavanje odazvale su se profesorice engleskog jezika iz nekoliko osnovnih i srednjih škola naše županije.

Međukurikularni pristup podučavanju uključuje integraciju nastavnih programa svih predmeta, suradnju profesora i nastavnika na realizaciji zajedničkog kurikuluma povezanog temama te usvajanje kompetencija za daljnje školovanje i život kod učenika. Naglasak je na cjeloživotnom učenju, razvijanju kroskurikularnih ključnih kompetencija i ishodima učenja iz tri komponente – poduzetništvo, antikorupcija i karijerna orijentacija.

Razgovaralo se o mogućnostima implementacije ovakvog pristupa u školama. Zaključak je da trenutno u našim školama svaki predmet ima svoj kurikulum, neovisan o ostalima, dodirne točke postoje među pojedinim predmetima, no one nisu sinkronizirane pa ne možemo govoriti o pravom tematskom planiranju u predmetnoj nastavi. Za takvo nešto potrebno je provesti uvezivanje kurikuluma temeljeno na ključnim kompetencijama i zajedničkim temama. Međutim, mnoge nastavne metode i oblike rada koji se primjenjuju  u međukrikularnom pristupu podučavanju, profesori engleskog jezika mogu i već dugi niz godina i provode u svojim učionicama: oluja ideja, umne mape, istraživački rad, debate, rasprave, simulacije i slično.

Opširnije

Sv. Nikola

Radionica simboličnog naziva  „DOĐI SVETI NIKOLA U NAŠU KNJIŽNICU I NAPUNI DAROVIMA NAŠE ČIZME“.

Ovaj tjedan u radionicama su sudjelovali: 

Učenici 6b.razreda : Zvonimir Rebac, Petar Bošnjak, Marija-Antonela Vasilj, Marija Ivanković, Monika Vrankić, Ema Dodig, Mihaela Čović, Lara Pavlović i Marko Bošnjak. 

Učenici 7e. razreda Antonio Palameta, Antonio Brajković i Gabriel Marković.

Nikola Ivanković, učenik 6b. razreda napravio je božićne ukrase za knjižnicu. Hvala Nikola!  

 Nemanja iz 8d. razreda je izradio svoju čizmicu u knjižnici te se raduje dolasku sv.Nikole. Bravo Nemanja! 

 Kviz o sv.Nikoli radili su: Paulina Rebac i Luka Šimović iz 7c. te Zvonimir Rebac i Petar Bošnjak iz 6b.   

Učenice 7f. razreda Petra Milanović, Katarina Borovac i Danijela Gadže sudjelovale su na još jednoj radionici. Bravo!

 Učenice 6b. razreda Ema Dodig, Marija - Antonela Vasilj i Marija Ivanković.

Učenici  6f. razreda: Nikola Alilović, Kiara Gaćeša i Ema Mahmuti. 

 Učenice 8e. razreda: Lana Jović i Tea Đopa te učenica 9d. razreda Martina Čorić. 

Bravo i hvala na sudjelovanju!  

 

Opširnije

KNJIŽNIČNE BOŽIĆNE RADIONICE

Draga djeco,
bliži se najljepši blagdan u godini-Božić! Tim povodom  knjižnica naše škole organizira  radionice na kojima ćemo kroz izradu nakita, blagdansku pjesmu, čitanje božićnih priča, gledanje animiranih božićnih crtića i razne druge aktivnosti uživati u blagdanskom ugođaju!
Radionice se održavaju u prostoru  knjižnice i organizira ih knjižničarka Josipa Čoko.

Na današnjoj radionici sudjelovali su učenici 7f. razreda Lana Rajič, Marija Rodin, Danijela Gadže, Danijela Krešić, Katarina Borovac, Petra Milanović i Petar Kožul. Izradili smo adventski vijenac i božićne ukrase. Katarina nam je svirala klavir te time dodatno uljepšala naš kreativni rad. 
 
Vidimo se na sljedećoj radionici!
 

Opširnije

HUMANITARNA AKCIJA "Mala srca puna dobrote"

U OŠ Vladimira Pavlovića održana je blagdanska humanitarna akcija od 23.11.-27.11.2020. Sudjelovali su učenici petih, šestih i sedmih razreda. Sa dobrim željama i mislima na sve one kojima je potrebna pomoć. darovali su higijenske, prehrambene potrepštine i školski pribor. Prikupljena sredstva predali smo potrebitim obiteljima. Također, prigodni poklon uručili smo Humanitarnoj udruzi "Cvijet". 

Zahvaljujemo učenicima na velikom odazivu te njihovim roditeljima na podršci!

Neka se naša djeca odgajaju i u duhu susosjećanja, razumjevanja i lijepim riječima upućenim drugome. 

Zasigurno, svakome je dano paliti mala svjetla. Jednostavno pokret ruke, osmijeh, pogled, neka riječ, misao i prisutnost sama, može upaliti malo svijetlo. 

                                                           S.Lice

Opširnije

OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN KONVENCIJE O PRAVIMA DJETETA

Pedagoška radionica pod nazivom „Želje i potrebe“ je realizirana u šestim i sedmim razredima s ciljem obilježavanja Konvencije o pravima djeteta. 

Djeca često vide svoja prava u svjetlu svojih želja posebno u situacijama koje im donose ugodu. Stoga se istakla velika i bitna razlika  želja i potreba. Nije loše imati želju. Dapače. To je nešto čemu težimo i što nas usrećuje. Ono što je bitno vezano uz želje jest da im ne dajemo veći značaj od onoga kojeg dajemo svojim potrebama. Iako to zvuči logično, u današnjem društvu tome se nije lako oduprijeti. 

Zadovoljenje potreba je nešto što je nužno da bismo preživjeli, odnosno njihovim ne zadovoljenjem naš život biva ugrožen. 

Konvencija o pravima djeteta proizlazi iz potreba.

Osim što Konvencija uči djecu o svojim pravima uči ih i o poštivanju prava odraslih i pravima druge djece. 

Predstavnici Vijeća učenika posebno su istaknuli njima drag članak iz Konvencije a to je Članak 31. koji se odnosi na pravo igreIgra je potreba svakog djeteta, ali  bezgranična igra je želja. 

 

„Dječje igre nisu samo igre, nego ih treba smatrati ozbiljnom dječjom djelatnošću.“

Michel Eyquem de Montaigne.

 

Roditelji u obiteljskoj svakodnevnici i nastavnici za vrijeme  boravka djeteta u školi imaju odgovornost  razgraničavati prava i želje.

Zajednička je dužnost roditelja i društva odgajati zdrave mlade ljude koji će brinuti i o svojim i o tuđim pravima.

Našim učenicima želimo SRETAN MEĐUNARODNI DAN DJETETA!

http://dijete.hr/konvencija-un-a-o-pravima-djeteta/

 

 

Opširnije