eTwinning projekt „Warm up your brain“

Naša škola sudjeluje u eTwinning projektu o mentalnom zdravlju u suradnji sa Srednjom školom Metković te školama iz Španjolske, Slovenije i Azerbajdžana.
Nositelji projekta knjižničarka Josipa Čoko i profesor matematike iz Srednje škole Metković Josip Cvitanović organizirali su interaktivnu radionicu za učenike. Učenici Srednje škole Metković Petar Odak, Mara Veraja i Bojan Kozina prezentirali su svoja Erasmus i eTwinning iskustva , razgovaralo se o projektima i edukativnim putovanjina učenika koje nude projekti.
Naša učenica Paola Bulum pričala je o depresiji kod učenika dok je Mia Mandić predstavila socijalnu anksioznost. Učenica Marija Brajković nacrtala je logo projekta. Nakon prezentacija uspješno smo odradili wordwall kviz o mentalnom zdravlju.
Cilj projekta je podizanje svijesti o poremećajima mentalnog zdravlja među mladima kako bi potaknuli mlade na bolje upoznavanje samih sebe kako bi poboljšali svoje mentalno zdravlje, koje je temelj za individualnu dobrobit i djelotvorno funkcioniranje pojedinca i zajednice.
Učenici su u sklopu projekta također uredili pano u školskoj knjižnici i ostavili poruke za svoje prijatelje kojima je cilj ohrabriti ih kada se osjećaju loše.
Hvala profesoru Josipu i učenicima Srednje škole na posjeti i prezentaciji.
https://tinyurl.com/a6burhdf

Opširnije

Internacionalno online natjecanju Fiestalonia Milenio u Španjolskoj

Fantastičan uspjeh naše učenice Laure Jovanović na internacionalnom online natjecanju Fiestalonia Milenio u Španjolskoj!
Učenica je odnijela 1.nagradu sa osvojenih 95/100 bodova u 3.kategoriji (13-15godina).
Laura je odlična učenica 9.razreda u osnovnoj školi Vladimira Pavlovića u Čapljini i učenica 6.razreda osnovne glazbene škole u klasi prof. Margarete Karužić Mandarić.
Odlikuje se brojnim uspjesima i nagradama na raznim natjecanjima tokom svog školovanja a violinu svira od svoje 10.godine.
Ove godine sudjelovala je i na školskom natjecanju iz matematike (2.mjesto) i županijskom natjecanju iz hrvatskog (3.mjesto).
Čestitke Lauri, roditeljima i profesorima!

Opširnije

Izlet učenika četvrtih razreda u Prozor-Ramu

Danas,22.5.2006.učenici četvrtih razreda naše škole su posjetili Ramu.

Već na samom dolasku oduševile su su ih ljepote zavičaja smještenog na obroncima planina,s prekrasnim jezerom u središtu.
Obišli su Franjevački samostan Rama-Šćit, Crkvu Blažene Djevice Marije i Etnografski muzej.Izlet su nastavili u Etno selu Remići gdje su imali vremena za objed i igru.
Simbioza prirode i arhitekture ovog kraja ne ostavlja nikoga ravnodušnim.

Opširnije

Oznaka eTwinning škole 2023 – 2024

Naša škola je dobila oznaku „eTwinning School“! Hvala svim našim učenicima, kolegicama i kolegama u našoj školi koji su doprinijeli da dobijemo ovo visoko priznanje. Hvala svim našim izvrsnim suradnicima širom Europe. Radujemo se novim projektima, umrežavanjima i stručnim usavršavanjima.

Opširnije

DOKTORI STOMATOLOGIJE U POSJETI NAŠIM PRVAŠIĆIMA

Naše prvašiće posjetili su doktori stomatolozi i sestre iz Stomatološke ordinacije Pehar. Govorili su im o važnosti redovite njege zuba. Neki su hrabro pokazali svoje zubiće ponudivši ih na pregled. Dobili su savjet što učiniti kako bi zubi bili i ostali zdravi. Svaki učenik je dobio i prigodan dar. Učenici su pozorno slušali i uživali, a posebno su se obradovali njihovim darovima. 

Zahvaljujemo se našim gostima na posjetu i darovima.

Opširnije

Donacija nizozemske fondacije PŠ Zvirovići

U PŠ Zvirovići ovih je dana bilo veselo i radno. Od 12. do 16. svibnja učenici iz Nizozemske u suradnji s Fondacijom Out of Area svojim radom i novčanim sredstvima pomogli su da ova područna škola bude ljepše i ugodnije mjesto za naše učenike. Donirali su nastavna sredstva i pomagala u vrijednosti od 20 000 KM. 

Učenici PŠ Zvirovići zahvalili su im zajedno s učiteljicama priredivši im prigodnu priredbu .

Još jednom veliko hvala i vidimo se opet!

„ Budi promjena koju želiš vidjeti  u svijetu .“

Opširnije