OD SRCA ZA POTRESOM POGOĐENA PODRUČJA R HRVATSKE

Učenici IX.razreda OŠ Vladimira Pavlovića sudjelovali su u humanitarnoj akciji za pomoć stanovništvu na područjima Hrvatske koja su razorena potresom. Darovali su higijenske i prehrambene potrepštine. Pakete humanitarne pomoći uručili smo Crvenom križu Čapljine te će ih krajem mjeseca ožujka organizirano dostaviti na područje grada Gline i okolnih mjesta.

Opširnije

Međunarodni dan žena

Svake godine, 8. ožujka, obilježava se Međunarodni dan žena. Obilježavanje Međunarodnog dana žena, svoje korijene vuče iz 1908. godine, kada je više od 15 tisuća žena marširalo ulicama New Yorka, zahtijevajući pravo na glasovanje, pravo na veće plaće, skraćenje radnog vremena i ostalo.

Naša škola osnivač je međunarodnog eTwinning projekta "International Women's Day" u kojem kao partneri sudjeluju i škole iz Turske.

Opširnije

NARUKVICE PRIJATELJSTVA

Učenici 7.d razreda sa razrednicom Željanom Luburić su početkom korizme sudjelovali u humanitarnoj akciji te postali prijatelji humanitarne udruge „Mali dom“ . Naručili su narukvice za cijeli odjel uključujući i razrednicu želeći da ih narukvice podsjećaju na „Mali dom“ i da pruže ruku prijateljstva onima kojima je zbilja potrebna a ujedno i zadrže prijateljsko ozračje u učionici.

Opširnije

Dan ružičastih majica


Dan prevencije vršnjačkog nasilja u svijetu se obilježava dugi niz godina, a sve je počelo u Kanadi 2007. godine. Žrtva nasilja bio je učenik koji je na prvi dan škole došao u ružičastoj majici u znak podrške liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi prijatelji, postale su prepoznatljiv simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Dana, 24.02.2021. godine , u znak podrške i opredijeljenosti za nenasilje, djelatnici i učenici obukli su ružičasto.

Opširnije

MEĐUNARODNI DAN MATERINJEG JEZIKA ( 21.VELJAČE ) I DAN HRVATSKE GLAGOLJICE I GLAGOLJAŠTVA (22.VELJAČE )

Materinji ili materinski jezik prvi je jezik koji neka osoba nauči u svojoj obitelji. Stručnjaci tvrde da je znanje materinskog jezika vrlo važno pri formiranju mišljenja. Istraživanja su pokazala da osoba koja nije svladala svoj materinski jezik ima problema s učenjem ne samo drugih jezika već i s učenjem uopće.UNESCO je 1999. godine na 30. zasjedanju Glavne skupštine na prijedlog Bangladeša donio odluku o proglašenju 21. veljače Međunarodnim danom materinskoga jezika.
Zbog svega Međunarodni dan materinskoga jezika mora stalno podsjećati čovječanstvo na niz moralnih i praktičnih obaveza kojima može očuvati lingvističku raznovrsnost kao jedno od najvećih bogatstava koje nam je prošlost ostavila.
Hrvatska glagoljica povijesno je hrvatsko pismo, jedan od nezaobilaznih simbola nacionalnoga identiteta i višestoljetne uljudbe, na temelju kojega smo i danas prepoznatljivi i jedinstveni u Europi i svijetu.

Opširnije

Edukacija "Osnove eTwinninga"

U okviru aktivnosti eTwinning ambasadora Azra Šoše, održala je webinar “Osnove eTwinninga za nastavnike OŠ “ Vladimir Pavlović” u Čapljini. U edukaciji je sudjelovalo 20 učitelja i nastavnika. Nastavnici su imali priliku dobiti više informacija o eTwinningu, njegovim mogućnostima i primjeni u nastavnom procesu kao i prilikama za profesionalni razvoj koji eTwinning nudi.

Opširnije