Učenica generacije školske 2020./2021. Tara Milinković, IX. b

Naša škola i ove se godine može pohvaliti brojnim odličnim učenicima koji su tijekom osnovnoškolskog obrazovanja pokazali vrijedne i zavidne rezultate kako u učenju, tako i u vladanju te izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima. Ipak, među svim tim učenicima posebno se u ovoj generaciji istakla ona-učenica IX. b, Tara Milinković. Kada u učionicu dođe dijete vrhunskog kućnog odgoja, marljiva, znatiželjna, precizna, odmjerena, dosljedna, izgrađenih moralnih i duhovnih vrijednosti, socijalno osjetljiva…onda je posao nastavnika(i razrednika) zapravo vrlo jednostavan. Potrebno je samo pratiti i usmjeravati već jasno zacrtan put. Tara je učenica koja je svaku sugestiju uvažila i primijenila.

Osim što je svih devet razreda imala uzorno vladanje i odličan uspjeh iz svih predmeta, Tara je jednako uspješno završila i osnovnu glazbenu školu koja pri našoj školi djeluje. Izvrsnost je ova marljiva djevojčica pokazala i kada su u pitanju školska i županijska natjecanja. Svakako valja istaknuti sudjelovanje na međunarodnom natjecanju za najljepše pismo te je za svoj uradak i nagrađena. Kao članica klape Ardea sudjelovala je na brojnim svečanostima i natjecanjima.

Tara planira upisati gimnaziju, samo još nije sigurna gdje. Već ima i neke planove kamo bi njezin profesionalni rast mogao biti usmjeren po završetku gimnazije. Ne znam i ne mogu znati kakav će Tarin životni i profesionalni put biti, ali znam da će ona dati sve od sebe da bude ispunjen i sretan. 

Dao Bog da joj se ispune svi snovi i želje, Tara to zaslužuje! Sretno!


Razrednica
 : Marijana Krmek

Opširnije

Humanitarna akcija “Srce za Afriku”

Učenici naše škole sudjelovali su u humanitarnoj akciji u organizaciji školske knjižnice. Dobili smo pismo zahvale od centra koje želimo podijeliti i time potaknuti i druge da postanu prijatelji centra Otac Vjeko koje pomaže u školovanju siromašne djece. Naime, naš skromni doprinos osigurati će jednom djetetu  topli obrok  i školovanje čitavu godinu.  

Odrekneš se par kava mjesečno, a nekome za to doneseš i obrazovanje i topli obrok svaki dan i pitku vodu i školsku uniformu i školski pribor te priliku da si obrazovanjem omogući bolji život!

Uz minimalna odricanja, učinit ćeš veeeeliko i dobro djelo <3

Hvala još jednom učenicima 9.f, 7.d, 6.e, 9.d , 9.b i PŠ Zvirovići  na sudjelovanju.  Hvala i roditeljima koji podržavaju humanitarne akcije naše škole. 

Dobro je činiti dobro. 

 

„Nismo svi stvoreni da radimo velike stvari. Ali zato možemo raditi male stvari s puno ljubavi.“ Majka Terezija

Opširnije

Bogatstvo naših osjećaja/emocija

Dana, 11.svibnja 2021.djelatnice pedagoške službe Blanka Karamatić i Martina Tošić održale su radionicu s učenicima PŠ Šurmanci na temu osjećaja koji su svakodnevno prisutni u našem životu i neodjeljiv su dio nas samih.

Osjećaje možemo izražavati govorom,pokretom tijela,gestom, mimikom, bojom, usporediti ih sa zvukovima iz prirode, mirisima i okusima te asocijacijama na neke životinje i biljke. 

Opširnije

Majčin dan u našoj školi

Majčin dan je blagdan u čast majki i majčinstva koji se u većini zemalja obilježava svake godine druge nedjelje u svibnju.

Kao osnivač današnjeg Majčinog dana slovi Anna Marie Jarvis. Ona je u Graftonu 12. svibnja 1907. u nedjelju nakon druge godišnjice smrti njezine majke osnovala Memorial Mothers Day Meeting. S 500 bijelih karanfila izrazila je svoju ljubav prema preminuloj majci i u mjesnoj ih je crkvi dijelila drugim majkama.

Naša škola osnivač je eTwinning projekta „Majčin dan u našoj školi“ dok su nam partneri škole iz Hrvatske, Litve, Poljske, Moldavije, Rumunjske i Turske. 

U projektu sudjeluju knjižničarka Josipa Čoko, učiteljica Senka Erić, vjeroučiteljica Anamarija Raguž i nastavnica informatike Danijela Raguž. 

Opširnije

Interni sat glazbene škole

Danas je u školsoj knjižnici održan interni sat za gitariste s nastavnikom Boris Maričević. Svake godine glazbena škola redovno organizira interne sate za svaki odsjek (klavir, gitara, klarinet, violina i harmonika). Obzirom na epidemiološke uvjete nismo imali publiku, ali učenici su imali prilike slušati svoje kolege i svakom roditelju je poslana snimka nastupa. Nadamo se većem broju nastupa uživo ili "online" jer na takav način učenici imaju priliku pokazati svoj talent i rad.

Opširnije

Dan planeta Zemlje

Dan planete Zemlje obilježava se 22. travnja kao upozorenje na opasnosti koje prijete životu na Zemlji, ekosistemima i urbanim zonama, uslijed razvoja industrije, povećane potrošnje energije, globalnog zatopljenja i klimatskih promjena.

U našoj školi obilježili smo Dan planete Zemlje.

 

Opširnije

E TWINNING PROJEKT – WHAT'S YOUR CITY FAMOUS FOR?

Naša škola sudjeluje u još jednom međunarodnom  eTwinning projektu pod nazivom „What's your country/city famous for“?

U projektu sudjeluju škole iz Španjolske, Poljske i Turske te naša škola iz Bosne i Hercegovine. 

Našu školu predstavljaju nastavnik Igor Petrina, nastavnica Danijela Raguž i knjižničarka Josipa Čoko. 

Cilj projekta je razmjena znanja i iskustava sa drugim školama.

Učenici će imati priliku upoznati znamenitosti zemalja iz kojih dolaze naše partner škole te predstaviti svoju školu i grad u nadi da ćemo ih imati prilike i ugostiti  u budućnosti. 

U školskoj knjižnici smo održali prezentaciju na temu projekta te pokazali djeci znamenitosti i običaje drugih zemalja. 

Knjižničarka Josipa je pripremila video o tradicionalnim jelima u Bosni i Hercegovini. Nastavnica Danijela je pripremila video o znamenitostima naše zemlje dok je nastavnik Igor pripremio prezentaciju. Sve materijale smo podijelili i razmijenili s našim partner školama. 

Naše video uratke i prezentaciju možete pogledati na linku ispod teksta. 

Učenica Romana Marija Falak iz 9.a razreda je u suradnji sa knjižničarkom uradila plakat o turističkoj ponudi našeg grada. 

U sklopu projekta sa 7.b razredom posjetili smo turističku organizaciju Čapljinka te se zahvaljujemo gospođi Eleni Sesar na srdačnom dočeku i edukativnoj prezentaciji te poklonima. Dobili smo brošure i razglednice koje su jako usrećile naše učenike. Zahvaljujemo i na prekrasnim fotografijama našeg grada.   Radujemo se  budućoj da živimo u prelijepom gradu te jedva čekaju posjetiti naše krajeve. 

Opširnije