PRIREDBA ZA MAJČIN DAN

Druge nedjelje u mjesecu svibnju obilježava se Majčin dan, praznik kojim se odaje počast svim majkama, jer one zaslužuju našu ljubav i poštovanje. Tom prigodom, u petak, 12. svibnja 2023.g. u našoj školi održana je priredba. Učenici razredne nastave uputili su svojim majkama čestitku za njihov dan. Kroz pjesmu, recitacije i ples prenijeli su svoju ljubav koju za njih osjećaju. Majke i bake su to nagradile velikim pljeskom. Cilj ove priredbe je bio zahvaliti majkama na bezuvjetnoj ljubavi i brizi koju nam nesebično daruju kroz cijeli naš život. Drage mame SRETAN MAJČIN DAN!

Opširnije

SJAJAN USPJEH NAŠIH UČENICA GLAZBENOG ODJELA ČAPLJINA!

Na 1. Međunarodnom pijanističkom natjecanju „Trebinje Classic“ koji se održao od 7. – 9. svibnja 2023. u gradu Trebinju sudjelovale su i naše dvije učenice glazbenog odjela iz klase nastavnice Gabrijele Glavinić.

 

1. Gabriela Maričević (II. kategorija) 97.67 bodova - I. nagrada

2. Bernardica Miočević (VI. kategorija) 98 bodova – I. nagrada

 

Iskrene čestitke našim učenicama, njihovim roditeljima i nastavnicima. Uspjeh koji su ostvarile rezultat je predanog rada i velikog truda te se nadamo se da će ih ova priznanja potaknuti da ustraju u tome.

Hvala im što pronose lijep glas o našoj Školi i želimo im još puno lijepih glazbenih doživljaja.

Opširnije

JEDNO NOVO ISKUSVO ZA UČENIKE

U sklopu Lokalnog akcijskog plana za zbrinjavanje Roma u oblasti obrazovanja , učenici 2. e i 3. e su obilježili Đurđevdan.Program je započeo minutom šutnje kako bi se odala počast stradaloj djeci  u Beogradu.   Uslijedila je romska himna koju je izvela učenica   Klara Dodig. Naši učenici, romske nacionalnosti Kamela i Franesco Hadzović su se  svim prisutnim predstavili na romskom jeziku te su dalje, u ulozi voditelja programa, putem Power – Point prezentacije izložili određene zanimljivosti o Đurđevdanu, popraćene zanimljivim fotografijama. Uslijedila je zajednička pjesma „Đurđevdan“.

Iza manifestacije uslijedio je domjenak za učenike 2. e i 3. e razreda, za što je zaslužna predstavnica OSC – a Sanja Arapović. 

Ovim putem se zahvaljujemo gospođi Sanji, nastavniku glazbene škole, Davoru Markoti i tamburašima koji su ujedno naši učenici, na glazbenoj podršci koja je uveličala našu manifestaciju, višoj stručnoj savjetnici za obrazovanje gospođi Dautović koja nam je uvijek otvorena za sva pitanja Roma. 

Posebno nam je drago što je današnjoj manifestaciji bila prisutna obitelj Hadzović.  Svima hvala na izdvojenom slobodnom vremenu. 

SVIM ROMKINJAMA I ROMIMA ŽELIMO SRETAN NARADOSNIJI  ROMSKI PRAZNIK ĐURĐEVDAN!

 

Opširnije

NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU NAŠI DEVETAŠI OSVOJILI TREĆE MJESTO

Dana 4. svibnja 2023. godine organizirano je natjecanje iz vjeronauka na kojem je sudjelovalo 16 škola iz Hercegovačko-neretvanske županije. Natjecanje je održano u dvorani ispod zvonika crkve svetih Petra i Pavla u Mostaru, a tema je bila "Tragom naše kršćanske baštine" gdje su učenici svojim radovima trebali povezati kulturu njihovog grada s našom kršćanskom vjerom. Naši učenici Dora Kožul, Leon Novaković, Katarina Jakić i Antea Karamatić te njihova mentorica, razrednica i vjeroučiteljica Željana Luburić svojim radom "I padoše maske - karneval u sjeni korizme" prikazali su tradiciju održavanja Čapljinskog karnevala te povezanosti između maškara i korizme i osvojili 3. mjesto. 

Antea Karamatić

Opširnije

Obilježen Dan vatrogastva i blagdan sv.Florijana u našoj školi

Danas ,4.svibnja 2023. u našoj školi je održana vježba snaga zaštite i spašavanja pod nazivom”Zajednički odgovor”.

Pripadnici PVP-a Čapljina,HGSS-a Čapljina te Doma zdravlja Čapljina su zajedničkim djelovanjem uspješno realizirali spomenutu vježbu.U kratkom vremenskom roku su stigli u dvorište škole.
Vatrogasci Profesionalne protupožarne postrojbe su evakuirali učenike s drugog kata,a zatim ugasili simulirani požar.
Pripadnici HGSS-a Čapljina su pružili prvu pomoć ozlijeđenom učeniku,a zatim ga predali djelatnicima DZ Čapljina.
Zajedničkim snagama su uspješno realizirali vježbu i informirali učenike i djelatnike kako se ponašati u slučaju nesreće.
Učenici i djelatnici su im se zahvalili prigodnim riječima i poklonima.

Učenica 8.b ,Marija Ivanković, napisala je stihove zahvale,a recitacije su izvele
Klara Kozarić 9.b i Katja Erić 4.c .

Zapovjedniku PVP Čapljina je uručen crtež učenice 8.f,Nike Šiljeg ,a djelatniku HGSS-a Marku Katiću crtež učenice 8.a,Lucije Ramljak.
Ovim putem izražavamo Vam zahvalnost na dosadašnjem uspješnom radu i pomoći.

Neka Vas blagoslov sv.Florijana i ubuduće prati u svakoj Vašoj akciji.

Opširnije

“Ekskurzija 2023”

Krenuli smo rano ujutro,oko 6:30. U autobusu smo pjevali i zabavljali se te nestrpljivo iščekivali dolazak u Šibenik. Prvo smo posjetili tvrđavu sv. Mihovila koja je ime dobila po maloj crkvici unutar nje. Crkvica je kasnije srušena,ali tvrđava još uvijek nosi to ime. Tu smo pomoću 3d mappinga pogledali borbu sv. Mihovila i sotone te borbu protiv Mlečana u kojoj je tvrđava bila glavna točka gradskog obrambenog sustava. Pod njenim zidinama razvio se Šibenik koji je najstariji autohtoni hrvatski grad na Jadranu, a prvi put se spominje na Božić 1066. godine kao mjesto u kojem je boravio hrvatski kralj Petar Krešimir IV. Posjetili smo i katedralu sv. Jakova koja je djelo brojnih graditelja iako najčešće spominjemo samo Juraja Dalmatinca i Nikolu Fiorentinca. Osim katedrale posjetili smo još par znamenitosti grada Šibenika te se zaputili prema Zagrebu. Kad smo stigli smjestili smo se hotelu Novi Zagreb,večerali,te otišli na disko zabavu. Slijedeći dan posjetili smo Zoološki vrt gdje smo vidjeli brojne zanimljive životinje. Zatim smo prošetali parkom Zrinjevac,obišli Trg bana Jelačića te promotrili zdenac Manduševac i čuli legendu o tome kako je Zagreb dobio ime. Nakon toga obišli smo katedralu ali i Kamenita vrata gdje se nalazi slika Majke Božje koja je čudom uspjela "preživjeti" ogromne požare te crkvu sv. Marka i kulu Lotrščak. Ta kula je posebno poznata jer se spominje u knjizi Marije Jurić Zagorke,Kći Lotrščaka,iz koje možemo saznati mnoge zanimljivosti o povijesti grada Zagreba. Idući dan posjetili smo poznato hrvatsko svetište Majke Božje Bistričke,vidjeli crkvu te se popeli na "Bistričku Kalvariju". Poslije toga obišli smo dvorac Trakošćan koji je sagrađen u 13. stoljeću a pripadao je plemićkoj obitelji Drašković. Dok smo se vraćali prema Zagrebu posjetili smo i Hušnjakovo brdo kod Krapine gdje je Dragutin Gorjanović Kramberger pronašao ostatke neandertalaca. Kad smo se vratili u hotel slobodno vrijeme smo proveli u Arena Centru. Zadnji dan našeg putovanja posjetili smo Plitvička jezera-najstariji i najveći nacionalni park Republike Hrvatske a onda smo opet vrijeme provodili pjevajući i zabavljajući se u autobusu,polako svjesni da jednom poglavlju našeg života dolazi kraj te da će nas vrijeme,gradovi i ljudi udaljiti ali opet sretni jer smo zajedno proživjeli ovo predivno iskustvo.

 

Antea Karamatić, IX.d

Opširnije

Županijsko natjecanje iz matematike za učenike 5.razreda

Županijsko natjecanje iz matematike za učenike 5. razreda održano je 26.travnja 2023. u Osnovnoj školi Stolac u organizaciji Zavoda za školstvo Mostar. Natjecanju se odazvalo 26 učenika.
Našu školu predstavljali su Ante Masnić učenik V. d i Andrea Jurković učenica PŠ Gabela .

Opširnije