Čitaj i sanjari – kviz za poticanje čitanja

Čitateljski klub naše škole prvi put ove godine sudjelovao je u međunarodnom Kvizu za poticanje čitanja pod nazivom „Čitaj i sanjari“ kojeg organizira hrvatska OŠ „Ivan Leko“ Proložac. Učenike su za kviz pripremali knjižničari te su tako našu školu predstavljale učenice Medina Sjekirica ( 6.d ), Gabrijela Karamatić ( 6.a ) i Marija Jović ( 6.d ) pod mentorstvom knjižničarke Josipe Čoko.
Kviz se organizira povodom Dana dječje knjige 2.travnja i rođendana spisatelja Hansa Christiana Andersena. Ove godine sudjelovalo je tridesetak škola iz RH i BiH.
Ovogodišnja tema Kviza bilo je poznavanje dječjeg romana Hrvoja Hitreca Eko Eko a sudjelovali su učenici petih i šestih razreda. Na taj način njeguje se čitanje djela hrvatskih autora, a učenike smo vodili kroz vrlo aktualne ekološke teme.
Nakon kviza učenici su se uključili u Zoom sobu u kojoj nam se pridružio pisac Krunoslav Mikulan i predstavio njegova djela.
Sponzori projekta pripremaju prigodne darove za sudjelovanje mentorima i učenicima te ovim putem zahvaljujemo OŠ „Ivan Leko“ na odličnoj suradnji i našim učenicama na predstavljanju našeg grada i škole. Nadamo se da će im ovo biti poticaj da nastave čitati!

Opširnije

Županijsko natjecanje iz engleskog jezika

Na danas održanom županijskom natjecanju iz engleskog jezika u Osnovnoj školi Petra Bakule u Mostaru, učenica devetog razreda naše škole Lara Pavlović postigla je zapažene rezultate i osvojila 4.mjesto.

To je izvrstan rezultat uvažavajući veliku konkurenciju.
Bravo Lara, želimo ti puno uspjeha u daljnjem radu i školovanju.

Opširnije

Projekt obnove PŠ Gabela

Organizacija Out of Area iz Nizozemske je bila u trodnevnom posjetu PŠ Gabela u periodu od 23.4. do 25.4.
Započeli su projekt uređivanja i obnove naše škole. U uređivanju su sudjelovali profesori i učenici iz Nizozemske.
Učenici PŠ Gabela su u znak zahvale pripremili prigodan program. Ravnatelj Mateo Jovanović je uručio zahvalnice svim sudionicima ovog projekta.
Ovim putem se još jednom zahvaljujemo našim gostima i radujemo se njihovom ponovnom dolasku.

Opširnije

Županijsko natjecanje

Županijsko natjecanje iz matematike za učenike 5. razreda održano je 25.travnja 2024. u Osnovnoj školi Ilići u organizaciji Zavoda za školstvo Mostar. 
Našu školu predstavljala je učenica Marija Šimović iz PŠ Gabela.

Opširnije

Nastava u prirodi

Učenici četvrtih razreda OŠ Vladimira Pavlovića u Čapljini su u utorak , 16.travnja 2024.god, u sklopu nastave prirode i društva posjetili Park prirode Hutovo blato. Učenici su uživali u prirodnom ambijentu uz vožnju brodicama ,šetnju edukativnom stazom te igru u parku za djecu. Na kraju su se u pratnji svojih učiteljica uputili na vidikovac " Orlov kuk" s kojeg se pruža odličan pogled na Park prirode i sve njegove ljepote.

Opširnije

Bernardica i „Davorin Jenko“ u Beogradu!

U ožujku 2024.godine u vremenu od 14. – 20. u Beogradu se održalo 20. međunarodno pijanističko natjecanje „Davorin Jenko“ na kojem je sudjelovala i naša učenica Bernardica Miočević. Nakon Trsta, Graza i Zagreba neumorna Bernardica nastavlja svoj pijanistički put.

Na natjecanju u Beogradu se predstavilo više od 200 mladih pijanista, a Bernardica je ostvarila izniman rezultat u svojoj kategoriji.

Ponosni smo na Bernardicu, našu „dobru lastu“ koja kroz svoj talent pronosi lijep glas o našem gradu.

Hvala i Gradu Čapljini što prepoznaje i podržava trud i rad ove mlade umjetnice i što joj pružaju mogućnost da se predstavi na uglednim pijanističkim pozornicama i izvan Bosne i Hercegovine.

Opširnije

Škola – inkluzivna zajednica

Danas, 15. travnja 2024. g. učenici 4. D razreda, s ciljem poticanja inkluzivne kulture su obradili izbornu temu:  „Religije i vjerske tradicije“.  

Učiteljica Ljerka Karlušić, učenike je  upoznala s narodima u BiH, religijama i vjerskim tradicijama. Posebno su spomenuti katolički i pravoslavni blagdani, Uskrs i Božić te bošnjački blagdani Ramazanski bajram i Kurban bajram.

I ovim putem našem učeniku 4. razreda, Samiru Gaguli kao i svim ostalim učenicima u našoj školi koji slave, čestitamo Bajram šerif mubarek olsun.

Osim 4. D razreda, čestitkama se pridružuju  i svi ostali djelatnici škole.  

Stvarajmo zajednicu i školsku klimu koja prihvaća i uvažava sve učenike bez obzira na spol, religiju, narodnost, stil oblačenja, fizički izgled i sl. 

 

Opširnije