ŠKOLSKO NATJECANJE IZ KRASNOSLOVA (interpretativno recitiranje)

Školsko natjecanje iz krasnoslova za učenike četvrtih razreda održano je u utorak, 25. travnja 2023.godine. Na natjecanju je sudjelovalo 13 učenika matične škole i 2 učenika PŠ Trebižat. Svi sudionici natjecanja bili su odlično pripremljeni te je povjerenstvo imalo uistinu težak zadatak da odabere samo dva učenika koji će predstavljati našu školu na županijskom natjecanju koje će se održati u Čerinu. Tu čast i ukazano povjerenje dobile su učenice: Korina Falak s pjesmom Kako rastu djeca Grigora Viteza i Dea Brajković s pjesmom Plavi čuperak Ivice Vanje Rorić. Obje su učenice IV.F te ih je za natjecanje izvrsno pripremila učiteljica Senka Erić. Iskrene čestitke Korini i Dei, njihovim roditeljima i učiteljici Senki, ali i svim ostalim sudionicima u natjecanju u krasnoslovu koji su svojim interpretacijama unijeli dašak vedrine i radosti u našu školu.

Opširnije

Terenska nastava

Učenici petih razreda s učiteljicama proveli su nastavu na terenu uz bogat edukativni sadržaj.
Posjetili su muzej " Naša majka" u Medugorju. Kroz fotografije,vokalne i video zapise doživjeli su povijest Brotnja i Međugorja od ukazanja pa sve do danas. 
Zatim su posjetili najstariji arheološki muzej u BiH koji se nalazi na Humcu.
Na povratku su posjetili vodopad "Kravica" ,Ljubuški.

Opširnije

Školsko natjecanje iz Biologije

Dana 20.4.2023 održano je školsko natjecanje iz BIOLOGIJE za učenike devetih razreda. Gradivo koje je obuhvatilo testiranje je građa i funkcije čovjekova organizma, organa i organskih sustava. Najbolje rezultate je ostvarila učenica Lana Šunjić IX. e. Učenici Lani čestitamo i želimo joj puno uspjeha na županijskom natjecanju koje će biti održano u svibnju.

Predmetni nastavnik

Igor Petrina

Opširnije

U DRUŠTVU KNJIŽEVNICE SONJE JURIĆ

Povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava koji se obilježava 23.travnja našu školu posjetila je poznata i priznata književnica za djecu Sonja Jurić. Radionice i obrada slikovnica odrađene su u svim drugim , trećim, četvrtim i petim razredima naše škole. Književnica nam je predstavila i pročitala 4 slikovnice – Odmori se, mama , Usamljeni lav, Najbolji zubar na svijetu i Priču o Steli , morskoj zvijezdi. Razgovarali smo i obradili i druge priče kao što su Suncokret pognute glave i druge priče iz knjige Biti dijete.
Oduševljeni učenici bili su puni pitanja za književnicu, koja je vrlo vješto odgovarala na dječje upite u njezinim pričama i slikovnicama koje je dosad objavila.
Književnica Sonja Jurić objavila je 23 knjige i slikovnice od čega je 14 darovala u humanitarne svrhe odričući se svih honorara i prihoda od prodaje knjiga u korist udruga i institucija koje skrbe za djecu s posebnim potrebama i one bez odgovarajuće roditeljske skrbi.
Najmlađim čitateljima i učenicima naše škole književnica je poručila da kroz teške trenutke u životu uvijek moramo biti optimistični i vjerovati da će sve biti dobro.
Školska knjižnica obogatila je knjižni fond za nekoliko djela naše književnice koja će biti dostupna učenicima za slobodno čitanje.Ovim putem zahvaljujemo književnici na ovoj edukativnoj posjeti te se nadamo skorom susretu uskoro!

Opširnije

Dan planeta Zemlje

Svake godine, 22.travnja obilježavamo Dan planeta Zemlje. Zemlja je bogata vodom,planinama,rudama,ravnicama,biljkama i životinjama.Bogata je narodima,kulturama,različitostima i posebnostima. Učenici naše škole su obilježili ovaj važni dan.
Ekološka sekcija četvrtih razreda Osnovne škole Vladimira Pavlovića je s učiteljicom Senkom Erić organizirala sadnju cvijeća u školskom dvorištu. Poručili su:”Zemlja je naša kuća i naš dom.Za nju smo svi mi,mali i veliki,odgovorni.
Potrudimo se zajedno da postane i ostane još zelenija,šarenija i mirisnija”.

Opširnije

Naša riječ

Svrha školskog časopisa je da učenicima, roditeljima, nastavnicima omogući uvid u rad škole. Na taj način se gradi uzajamna suradnja kao i odnos s lokalnom zajednicom. Školski časopis ima važnu ulogu u razvoju dječje kreativnosti, maštovitosti, informiranosti i opće kulture.

Pogledajte dio aktivnosti u kojima su sudjelovali naši učenici, a koje su za vas odabrale glavna urednica Marijana Ljubić i tehnička urednica Danijela  Raguž.

 

https://online.anyflip.com/nthc/miqs/index.html

Opširnije

MoStart konferencija

MoStart je prva međunarodna konferencija na temu digitalizacije u obrazovanju i primjene metoda umjetne inteligencije. Naše djelatnice sudjelovale su u obrazovnom dijelu MoStart konferencije koje ima za cilj potaknuti sve sudionike obrazovnog procesa na kontinuirano učenje i razvijanje svojih znanja i vještina. Sudjelovali smo u nizu radionica, predavanja i panel diskusija koje potiču razmišljanje o primjeni novih tehnologija u obrazovnom procesu. Ovim putem zahvaljujemo Sveučilištu u Mostaru na pozivu za sudjelovanjem u ovoj hvalevrijednoj konferenciji.
#mostart2023 #obrazovanje

Opširnije